I found a reason

Jag samlade ihop lite bilder från dagarna innan jul och från julafton. Fler bilder kommer kanske senare.
Jag har iallafall haft en lugn och skön jul tillsammans med min familj. Jag hade tydligen varit snäll i år, för jag fick massor av fina julklappar.
Jag hoppas ni har haft en lika bra jul som mig.
God fortsättning.


Time machine

Idag har det inte varit en lugn stund. Egentligen har jag inte tid att sitta här heller, men jag måste ta en paus och äta en banan, annars avlider jag. 

Började dagen med att baka julgodis, medans godiset svalnade på bänken fixade jag de sista klapparna på stan. Sedan hem och slå in minst 50 kolor. Fattar ni hur lång tid det tar? 
Skära till smörpapper i lagom stora rutor, skära iordning kolan och sedan, rulla dessa och hoppas på att papperet inte går sönder.

Jag tackar verkligen mig själv att jag gjorde klar chokladtryfflarna igår. Jag vet, visst låter det smarrigt? Det var det också!

Hur som helst. Det är inte slut där. När den sista kolan var inlindad i papper började jag på nästa godis. Ställde in smeten i kylen (där den står än) och efter det fick jag lov att handdiska ett berg av disk och kastruller. När det äntligen var färdigt så fick jag lov att göra iordning alla julklappar. Slå in, klistra, klippa och skriva. Nu när jag slagit in en miljard paket så är jag nästan svimfärdig. Har inte hunnit äta heller. 

Så planen inför kvällen ser ut som följer: Ta ut smeten ur kylen, täcka med smält choklad som ska vara i vattenbad (det tar väl typ evigheter?)
Sedan börja på nästa sats av julgodis. 
Jag är glad om jag är klar innan 23 ikväll. 

Nu när jag ser tillbaka på denna text, så låter det ju inte så jobbigt. Men det är det. Punkt.



Sleigh ride

Jag har ont i ryggen. Jag har burit massor av kassar med julklappar och mat, minst tio kg tippar jag på.
Kom nyss hem och nu ska jag sätta igång med bakning och sedan matlagning. 
Köpte mig två par byxor också som jag ska ha när jag jobbar, så man slipper slita ner sina favoritbrallor. 

Nu måste ta jag ta mig i kragen och börja baka om jag ska bli klar innan julafton. 

Sun is shining

Vilken bra vecka detta varit hittills! 
Jag har jobbat två dagar på Taco bar, och många fler verkar det bli. Trivs kanonbra där. Härlig personal, fast det är mycket nytt man ska lära sig på kort tid. 

Jag fick även mitt slutbetyg i matte kursen, MVG. Jag är hur nöjd som helst. Det trodde jag aldrig. Min inställning när jag började matten var att jag skulle vara glad om jag fick G, eftersom jag alltid tyckt jag varit extremt dålig i matte. 

Och i förrgår var världens bästa Ea här och vi såg på serie och drack glögg och åt pepparkakor med ädelost.

Imorgon och på söndag ska jag jobba på Konsum och ikväll ska jag över till Angelica och äta upp allt hennes julgodis. 

En bra vecka helt enkelt. Hoppas det fortsätter så.



Test

Jag gjorde samma test som Ea. Vad man skulle passa bra att jobba som. Och här är mina resultat.

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Fairytale of New York

Idag har jag prov. Nationellt prov i matematik b. Det känns inte alls bra. Har ont i magen. Det är ju helt omöjligt att komma ihåg hela boken känns det som. 
Ska iallafall bli otroligt skönt när det är över. Då kan jag koncentrera mig på jobb, det ser jag fram emot. Jag ser även fram emot att kunna bidra till alla räkningar och kanske t.o.m spara lite. Det är inte roligt att leva på andra. 

Jag färgade håret igår, så nu ser jag ut som snövit, fast jag är varken lika söt eller smal som hon. Fast vi har liknande frisyr. 
Det ser nästan svart ut. 
Men jag är nöjd ändå, det var ju grönt för två dagar sedan. Och DET är inte okej. 


Julmusik påverkar mig på ett märkligt sätt. Jag blir lite sorgsen, för jag tycker nästan varenda jullåt har sorgliga melodier. Samtidigt så infinner sig en slags längtan och massor av barndomsminnen.
Jag kunde sitta vid granen och titta in i en julgranskula i evigheter. Då befann jag mig i ett fantasivärld. När man klädde granen så var det jul på riktigt. Och sedan satt jag där, stirrandes in i en julgranskula. 
Knäcken fick jag hjälpa till att laga, då stod jag på en pall så jag nådde upp, och jag rörde i timmar. Vet att jag frågade mamma flera flera gånger om inte knäcken snart var klar. Men icke, det skulle röras mera. 
Huset förvandlades till tomteland när jag var barn, så mysigt! Och sedan väntan på tomten, den läskiga tomten, som ändå var så snäll och gav en klappar. Varje år. Jag är nog rätt snäll ändå. Hoppas jag får klappar även i år. 

Nu ska jag äta korvstroganoff och lugna mina nerver.






Lost in the world


Clarks

Igår köpte jag ett par skor, mina nya favoriter.

Concrete jungle

Idag har jag namnsdag, för er som inte vet.

I övrigt så kom jag vidare efter arbetsintervjun som väktare. Så idag gjorde vi massa tester. Sista provet bestod av 567 frågor. Vi får väl se hur det går. 

Ska även iväg och provjobba på taco bar snart. Chefen var jättetrevlig så det kommer bli riktigt kul. Då förväntar jag mig att ni kommer och äter där.
Har verkligen saknat att få jobba mer än några dagar per månad. 

Och imorgon åker jag och mamma till huvudstaden. Ska på återbesök hos läkaren och tänkte kanske passa på att inhandla lite julklappar också.

I helgen måste det pluggas massor. Nationellt prov på tisdag och då gäller det ju att hålla alla kapitel i huvudet. Så man inte glömmer något. 

Nu ska jag lira tvspel, Assassin's Creed Brotherhood, och dricka kaffe.


Pearls on a string...




Pepparkakeland

Angelica är väl för söt. Hon hade gjort ett stort pepparkakshjärta till mig, där hon med något skakig hand skrivit mitt namn i snirkliga bokstäver. Det må vara lite skevt, men oj vad gott det var! Har dock inte ätit upp hela. Bara ett hörn...
Tack fina du! Det är såna saker man uppskattar. Inte pepparkakor så, utan själva grejen (alltså, pepparkakor är jättegott, förstå mig rätt).
Tänk att hon tänkte på mig när hon stog där mjölig i ansiktet och kladdig om fingrarna. Det är vänskap det!

Annars var det matteprov idag, och antingen var jag ett geni på mvg frågan eller så blev det platt fall. 
Det visar sig. 
Det självklara svaret var ju 1/2, men eftersom det var en mvg fråga så tyckte jag det var för simpelt. Så jag drämde till med 1/4. Det gick nog åt helvete. Typiskt, bara för att jag ska verka smart. Hur smart är det liksom? Nej tänkte väl. 

Nu, sova.

One dove

Brödet står i ugnen.
Jag glömde ju alla kryddorna sist jag bakade, så det smakade bara gröt. Och jag som inte ens tycker om gröt. 

Dessutom börjar jag få ont i halsen. Typiskt. 



RSS 2.0